Invorderen ten tijde van de Coronacrisis

De Coronacrisis heeft ons land op z’n kop gezet. We blijven thuis en werken op afstand. Ook in de wereld van de belastinginvordering is veel veranderd. De eerste reactie op de virusuitbraak zorgde voor een stilstand in de invordering, maar al gauw werd duidelijk dat het zeer wenselijk is om wel door te gaan met invorderen. De vraag die dan opkomt is: “hoe ziet het nieuwe (invorderings)proces eruit?”

Invorderen is en blijft in onze visie maatwerk. Iedere gemeente heeft immers haar eigen beleid en proces ten behoeve van haar burgers en haar financiële positie. De rode draad in dit geheel is persoonlijk contact met de burger, met als doel het tijdig in kaart brengen van de financiële situatie en het voorkomen van financiële problemen. Op basis van dit inzicht wordt voor iedere situatie een passende betalingsoplossing geboden om tot (gedeeltelijke) betaling over te gaan.

Samen met onze opdrachtgevers hebben we onze visie vertaald naar een invorderingsproces op maat. Dit proces is passend voor zowel particulieren als rechtspersonen. In plaats van het fysiek betekenen van de exploten, wordt aan de burger eerst een brief verstuurd met daarin vermeld de mogelijkheden om te betalen. In deze brief staat een telefoonnummer en een speciaal e-mailadres voor vragen en een verwijzing naar ons beveiligde online omgeving voor directe betaling of voor het afsluiten van een betalingsregeling. Daarna wordt telefonisch of per e-mail contact gezocht met de burger. Mocht er dan nog geen contact geweest zijn met de burger dan worden de specifieke vervolgstappen per burger besproken met opdrachtgevers.

Samen met onze opdrachtgevers houden we het proces en de resultaten scherp in de gaten. Daar waar het nodig is worden werkwijze en benadering aangepast. Altijd met oog voor de persoonlijke situatie van de burger waarmee we op een sociaal verantwoorde wijze blijven invorderen. Juist nu, in tijden van een crisis. Wilt u met ons in gesprek over onze ervaringen? Wij staan ook nu voor u klaar en helpen u graag verder, uiteraard geheel vrijblijvend. U kunt ons telefonisch bereiken op 088 -11 68 200.

Hoe kunnen we je helpen?

Geen resultaten gevonden