Van acceptgiro naar digitaal betalen

Het verdwijnen van de acceptgiro noodzaakt bedrijven om hun data te verrijken. En dat is ook dringend nodig voor professioneel debiteurenbeheer.

Meer weten?

We hebben een speciale productsheet 'Van papier naar digitaal' voor je samengesteld.

DOWNLOAD PRODUCTSHEET
Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
THEMA

De acceptgiro gaat stoppen. Bedrijven, instellingen en woningcorporaties moeten tegen die tijd zijn overgestapt op digitale betaling zoals automatische incasso, AcceptEmail, Mail2Pay of Alphacomm. Dat klinkt als een drastische verandering, maar eigenlijk is het een goed moment om nu al aan te grijpen. Het levert immers een besparing op van zo’n € 2,50 per acceptgiro en het vermindert het papiergebruik. Nieuwe betaalmiddelen bieden bovendien aantoonbaar meer betalingszekerheid. Tel daarbij de populariteit van internetbankieren op (80% van de Nederlanders maakt er gebruik van) en je weet dat het tijd is om aan te haken bij deze digitalisering.

Kostenbesparing

Cannock Chase ondersteunt bedrijven en organisaties bij de overstap van papier naar digitaal. Zoals je van een innovatief bedrijf mag verwachten, doen we dat op verschillende manieren. Zo kunnen we bijvoorbeeld het volledige project overnemen, inclusief de inzet van bijvoorbeeld interactieve sms, e-mail, brieven of telefonisch contact. We zorgen voor snel resultaat en een gigantische kostenbesparing.


Rijswijk Wonen interview

Verregaande digitalisering

Operaties als deze leveren bedrijven en instellingen veel meer op dan alleen digitale acceptgiro’s. Verregaande digitalisering biedt immers mogelijkheden om slimmer met debiteuren om te gaan en enorme kosten te besparen. Hoe we helpen bij deze overstap lees je in onze productsheet ‘Van papier naar digitaal’.

Voordelen van papier naar digitaal

  • Directe besparing per overgestapte klant van € 2,50 per maand op papier-, druk- en verzendkosten;
  • Toename betaalgemak voor de klant;
  • Toename klanttevredenheid;
  • Verbetering van de beheersbaarheid van werkprocessen;
  • Massale dataverrijking;
  • Geen onnodig papierverbruik;
  • Het draagt bij aan het innovatieve karakter.
Martijn van Grunsven

Wil je vrijblijvend advies?

Martijn van Grunsven
manager operations

Gerelateerde cases

Elkien in 4 weken 'van papier naar digitaal'

In 4 weken 'van papier naar digitaal'

In 4 weken tijd stapten 70% van de door ons benaderde huurders van de Friese…

30% minder royementen en lagere kosten

30% minder royementen en lagere kosten

Een goed O2C-proces levert een lager en minder oud debiteurensaldo op. Dat leidt tot een…

Nieuws

Blog
2017-11-22 00:00:00

Allesbepalende emoties bij debiteuren

Door: Elroy Boers, wetenschapper

Wat gebeurt er met je als je een aanmaning ontvangt? En hoe zorgt dit gevoel ervoor dat je -tegen beter weten in- brieven van schuldeisers negeert? Gedragswetenschappers deden onderzoek naar dit fenomeen. Voor Cannock Chase heeft gedragswetenschapper Elroy Boers alle feiten op een rijtje gezet. En belangrijker nog: hij geeft een wetenschappelijk beproefde methode hoe je dit ontwijkende betaalgedrag kunt voorkomen. Doe er je voordeel mee!

Lees meer

Blog
2017-05-10 00:00:00

Afscheid nemen van de acceptgiro in 3 stappen

Door: André van den Ende, projectmanager

De datum van 1 januari 2019 voor het stoppen met de Acceptgiro wordt voorlopig uitgesteld. De migratie naar betere en efficiëntere alternatieven voor de Acceptgiro blijft echter doorgaan. Toch heeft de overstap van papier naar volledig digitaal innen nog weinig prioriteit in organisaties. Projectmanager André van den Ende begeleidde deze transitie onder andere bij Rijswijk Wonen: "Als door middel van een analyse duidelijk wordt wat de kosten en financiële baten zijn én wat het oplevert aan betaalgemak, dan is de switch van papier naar digitaal innen een no-brainer."

Lees meer

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Bel, app of sms met Martijn van Grunsven via 06-53186216 of vul onderstaand formulier in.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cannock Chase maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Sluiten