Laagste kosten

Wij gaan liever niet naar de rechter om geld te incasseren. Dat kost onnodig veel tijd en geld. We proberen dus altijd een rechtsgang te voorkomen.

Meer weten?

We hebben een speciale brochure 'Laagste kosten' voor je samengesteld.

Download de brochure
Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Thema

Rechtsgang voorkomen bij incasso

Iemand onnodig op incassokosten jagen, is niet onze stijl. En natuurlijk willen we niet dat iemand verder in de problemen komt door ons incassotraject. Wij kijken dan ook altijd naar het draagvermogen en de welwillendheid van een debiteur. We zijn hard tegen mensen die wel kunnen, maar niet willen betalen. En coöperatief als mensen wel willen, maar niet kunnen betalen.

Laagste kosten

Verantwoord incasseren tegen de laagst mogelijk kosten vraagt om korte doorlooptijden. In een zeer kort tijdsbestek zetten wij dan ook een intensief incassotraject in. Daarvoor hebben wij alle mensen en middelen in huis. Wij gebruiken bijvoorbeeld geavanceerde multichannel communicatiemiddelen (van e-mail, voicecomputer, interactieve sms tot en met WhatsApp) en beschikken over een geavanceerd en in eigen beheer gebouwd incassosysteem: TRACE.

Slim en innovatief

Wij staan voor slim en innovatief werken. Om te weten hoe we de debiteur het beste kunnen benaderen, raadplegen we ons datawarehouse met miljoenen (betalings)ervaringen. Met die informatie stellen we aanmaanprofielen op en zoeken we naar het juiste moment en middel om contact te zoeken. Dat doen we ook ’s avonds en in het weekeinde. Slim en innovatief werken betekent ook dat we de de juiste medewerker op de juiste debiteur zetten en zo de snelheid van minnelijk incasseren verhogen. Incassokosten blijven op deze manier beperkt en dat draagt bij aan een hoger financieel en sociaal rendement.

Geen deurwaarder, maar WhatsApp

Aanmaningen per post versturen, is tijdrovend, relatief duur en heeft niet altijd het gewenste resultaat. Wij kiezen liever voor een persoonlijke benadering via andere kanalen. Denk aan een belletje vanuit ons eigen klant contact center. Of e-mails, interactieve sms-diensten en zelfs WhatsApp. Uiteraard passen we ons hierbij aan aan de wensen van onze opdrachtgever. Ons incassomotto luidt 'Geen deurwaarder, maar WhatsApp' en zegt alles over onze innovatieve aanpak. Als wij kunnen incasseren tegen lagere kosten, dan doen we dat. Want uiteindelijk profiteren daar alle partijen van.


Jaco Baven

Wil je vrijblijvend advies?

Jaco Baven
directeur

Gerelateerde cases

Ruim 1 miljoen Basic Fit-leden in beheer

Ruim 1 miljoen Basic Fit-leden in beheer

Met ruim 1 miljoen leden was het debiteurenbeheer voor Basic-Fit altijd een hele krachtinspanning. De…

Essent blij met landelijke dekking huisbezoeken

Landelijke dekking voor 'incasso aan huis'

Na het vrijgeven van de energiemarkt trok Essent opeens klanten uit het hele land. Dankzij…

1.200.000

minnelijke incassozaken op jaarbasis

Nieuws

Blog
2017-02-06 00:00:00

Hoe beïnvloed je digitaal betaalgedrag?

Elroy Boers, wetenschapper

Online shoppen of een automatische incasso verstrekken zijn tegenwoordig alledaagse handelingen. Toch weigert nog steeds een kleine groep mensen digitaal betaalgedrag te adopteren. Waarom eigenlijk? Welke factoren zorgen ervoor dat zij vasthouden aan traditionele betaalwijzen? En hoe kun je deze groep beïnvloeden om toch de noodzakelijke overstap naar digitale betaalmethoden te maken als bijvoorbeeld de acceptgiro verdwijnt?

Lees meer

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Neem contact op met Jaco Baven via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief