Geen deurwaarder, maar WhatsApp

Via WhatsApp vragen stellen over een betalingsherinnering, een belastingschuld of huurachterstand? Dat is mogelijk dankzij Cannock Chase.

Meer weten?

We hebben een speciale productsheet 'Geen deurwaarder, maar WhatsApp' voor je samengesteld.

DOWNLOAD PRODUCTSHEET
Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
THEMA

Als enige debiteurenbeheerder in Nederland bieden we WhatsApp als contactmogelijkheid aan. De ervaringen zijn ronduit positief en na pilots in 2015 ook bewezen effectief.

WhatsApp telt ruim 9,5 miljoen gebruikers in Nederland. Zij kijken dagelijks gemiddeld 22 keer op WhatsApp. Daarmee is dit populaire contactkanaal zeer bruikbaar voor ons incasso- en invorderingswerk. De praktijk bewijst dat WhatsApp een uitstekend middel is voor klantbehoud en betere bereikbaarheid. Bovendien is het voor onze opdrachtgevers een manier om een innovatieve boost te geven aan de servicegerichtheid van hun organisatie.

Laagdrempelig contact

De grote meerwaarde van WhatsApp is de laagdrempeligheid van het contactkanaal. Een aanmaning of deurwaarder op de stoep komt voor sommige debiteuren bedreigend en confronterend over. Dat maakt adequaat reageren niet eenvoudig. Op WhatsApp is de toon informeler en prettiger. Dat zorgt voor betere klantcontacten. Daar komt bij dat mensen niet graag over schulden praten, maar dat gemakkelijker doen als dat ‘anoniem’ kan. Wij doen klanten, belastingplichtigen en huurders dus een groot plezier door op deze manier bereikbaar te zijn namens overheden, woningcorporaties, bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen.

Doel van het contact

Het doel van onze WhatsApp contacten was aanvankelijk hetzelfde als bij alle andere communicatiemiddelen die we inzetten. Namelijk: in contact komen om een betalingsregeling te treffen, eventuele problemen te signaleren, nieuwe problemen te voorkomen, data te controleren en te verrijken. We zien echter dat debiteuren dit communicatiemiddel ook veelvuldig gebruiken om vragen te stellen. WhatsApp blijkt in de praktijk ook een prima communicatiekanaal voor de klantenservice van een organisatie en daarmee wordt debiteurenbeheer een onderdeel van de integrale communicatie met klanten.

Eigen telefoonnummer

Elke organisatie krijgt bij ons een eigen WhatsApp-nummer. Dat nummer moet onze opdrachtgever naar zijn klanten communiceren. Desgewenst verzorgt Cannock Chase ook dit onderdeel. Want debiteuren die via WhatsApp willen communiceren, zullen zelf het eerste contact moeten leggen. Dat betekent dat de debiteur het nummer eerst aan zijn contacten moet toevoegen voordat we contact kunnen hebben (anti-spam maatregel in WhatsApp). Alle contactmomenten slaan wij op in ons systeem TRACE, zodat er een naslagwerk voor onze opdrachtgevers is.

Tone of voice

Klanten, burgers of huurders die ons vragen stellen via WhatsApp spreken we in principe aan met ‘je’ of ‘jij’, tenzij onze opdrachtgever dat liever anders ziet. Dat geldt uiteraard ook voor het gebruik van emoticons. Is een betalingsafspraak gemaakt dan sturen we graag een of om onze waardering te tonen. Zo sluit een debiteur een incasso- of invorderingsmoment altijd met een goed gevoel af. En dat is goede reclame voor je organisatie.

Karina Gonet

Wil je vrijblijvend advies?

Karina Gonet
account manager

Gerelateerde cases

Basic-Fit gebruikt WhatsApp voor communicatie met debiteuren

Succesvolle inzet van WhatsApp met debiteuren

WhatsApp is het eerste social mediakanaal waarop we voor debiteuren bereikbaar zijn. Sinds eind 2015…

Nieuws

Nieuws
2016-07-12 00:00:00

Cannock Chase in control

Cannock Chase is continu in beweging. Vanuit onze ambitie om onze organisatie zo efficiënt mogelijk in te richten, werken we steeds meer toe naar corporate afdelingen. Cannock Chase Public was sinds 2001 al ISO 9001:2008 gecertificeerd. Het was dus een logische stap om het ISO certificaat ook te behalen voor onze andere entiteiten: Cannock Chase Incasso Den Haag, X-PACT en DAS MKB.

Lees meer

Nieuws
2016-04-14 00:00:00

Terugblik seminar Huurincasso anno 2016

Op 31 maart organiseerden Cannock Chase & X-PACT het seminar Huurincasso anno 2016. De deelnemers werden tijdens een plenaire sessie en diverse breakoutsessies meegenomen in de actualiteiten en trends op het gebied van huurincasso. Nieuwsgierig? Bekijk de impressievideo die we hebben gemaakt van het seminar.


Lees meer

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Neem contact op met Karina Gonet via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cannock Chase maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Sluiten