Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Nieuws

Terugblik seminar Huurincasso anno 2016

Op 31 maart organiseerden Cannock Chase & X-PACT het seminar Huurincasso anno 2016. De deelnemers werden tijdens een plenaire sessie en diverse breakoutsessies meegenomen in de actualiteiten en trends op het gebied van huurincasso. Nieuwsgierig? Bekijk de impressievideo die we hebben gemaakt van het seminar.


Van de deelnemers ontvingen we enthousiaste reacties op het programma en de toepasbaarheid hiervan op de huurincasso, het niveau van de sprekers en de interactie met collega’s uit de branche. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij terugkijken op een zeer geslaagd seminar.

Benchlearning

Tijdens de plenaire sessie zijn de uitkomsten en ontwikkelingen uit de landelijke Benchmark Huurincasso, die voor het vijfde jaar op rij is uitgevoerd, gedeeld. Aan de hand van benchlearning zijn er handvatten gecreëerd voor verbeteringen in het proces van de deelnemers. De vier aandachtsgebieden die aan bod kwamen: de balans tussen sociaal en financieel rendement, de ontwikkeling van huurachterstanden, persoonlijk contact en deurwaarder en ontruimingen. Kahoot, een online stemkastje, zorgde voor een inspirerende interactie met de zaal. Benieuwd naar de landelijke benchmarkcijfers die gepresenteerd zijn? Stuur een mail naar marketing@cannockchase.nl en ontvang de presentatie.

Breakoutsessies

Daarnaast waren er vier breakoutsessies met gastsprekers. Deelnemers konden aan twee sessies naar keuze deelnemen. Werner Kool, manager Wonen bij Vidomes, heeft via een business case verteld over de (veranderende) rol van de corporatie als regievoerder in het huurincassoproces. Mischa Coster (mediapsycholoog) en Simon Kuipers (teamleider Customer care bij Basic-Fit) deelden tips en tricks over effectiever communiceren met huurders door de inzet van psychologische technieken en moderne communicatiemiddelen. Deze sessie werd afgesloten door Simon Kuipers (teamleider Customer care bij Basic-Fit) met een praktijkcase over de inzet van Whatsapp in het debiteurenproces bij Basic-Fit.

Passend toewijzen en klantacceptatie

Wonen waar je kunt in plaats van wonen waar je wilt - was het onderwerp van de presentatie van Jolanda Hoogeboom (directeur Sociale Verhuurders Haaglanden) en Mariska van Haren (gebiedscoördinator Delft bij Woonbron). Daarnaast konden de aanwezigen deelnemen aan een brainstormsessie over financieel en sociaal rendement in balans. Er werd unaniem gekozen voor het topic Klantsegmentatie & aanmaanprofielen. De deelnemers hebben hun gedachten laten gaan over hoe een optimaal aanmaanprofiel voor zittende en vertrokken huurders eruit zou moeten zien.

Wil je meer weten over een van de onderwerpen neem dan hieronder contact op met Jaco Baven.

Terug naar nieuwsoverzicht

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief