Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Nieuws

Overlast in openbare ruimtes serieus aanpakken?

Wil je als gemeente serieus werk maken van de aanpak van overlast in de openbare ruimte? En met bestuurlijke boetes invulling geven aan je handhavingsfunctie? Zorg dan dat je het inningproces en de afhandeling van bezwaar- en beroepsprocedures vlekkeloos hebt ingericht. Dan dragen bestuurlijke boetes in een belangrijke mate bij aan het terugdringen van de overlastsituaties.

In een aantal gemeenten delen gemeentelijke handhavers al bestuurlijke boetes uit om overlast in de openbare ruimte aan te pakken. De gemeenten mogen het opgelegde bedrag zelf houden. Daar staat tegenover dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het innen van de boete en het afhandelen van eventuele bezwaar- en beroepsprocedures. 

Kan elke gemeente zelf innen?

Elke gemeente kan zelf bestuurlijke boetes innen. Wel gaat het vaak om behoorlijke aantallen vorderingen, waar over het algemeen ook vaker bezwaar en beroep op volgt. Dat kost veel tijd en capaciteit. De meeste gemeenten zijn hier niet op ingericht. Daarnaast betreft het vorderingen waar specifieke kennis voor nodig is. Daarbij speelt emotie bij deze vorderingen vaak een grotere rol. Dus naast de hoeveelheid vorderingen, moet je als gemeente ook op het type en de aard van deze vorderingen zijn ingespeeld.


Cannock Chase ontzorgt gemeenten binnenkort met het innen van bestuurlijke boetes

Gemeenten kunnen het innen van bestuurlijke boetes nog meer te gelde maken door het inningtraject en de afhandeling van bezwaar- en beroepsprocedures uit te besteden. Spoedig zal Cannock Chase starten met de activiteiten rondom het beheren en innen van de bestuurlijke boetes. We hebben veel ervaring met vergelijkbare typen vorderingen, zoals parkeernaheffingsaanslagen. Niet alleen besparen gemeenten met uitbesteding kosten, maar met onze aanpak behalen we ook snel en efficiënt resultaat. Dat geeft je als gemeente slagkracht in de aanpak van overlast in openbare ruimte.

Ben je inmiddels benieuwd geworden naar onze werkwijze? Naar het geen omkijken hebben naar het innen van bestuurlijke boetes en de afhandeling van beroep- en bezwaarschriften? Neem dan contact met ons op zodat wij u volledig kunnen informeren.


Vond je dit artikel interessant?

Dan is onze nieuwsbrief zeker een aanrader. Ieder kwartaal sturen wij een bundeling van de meest interessante artikelen, cases en achtergrondverhalen over relevante thema’s rondom credit management.


Terug naar nieuwsoverzicht

Theo van Eert

Wil je vrijblijvend advies?

Theo van Eert
account manager Parkeren

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Bel, app of sms met Theo van Eert via
06-14471955 of vul onderstaand formulier in.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cannock Chase maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Sluiten