Inspiratiesessies voor gemeentes succesvol

Thema's: Verhaal en Parkeren

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Nieuws

In maart organiseerde Cannock Chase public twee inspiratiesessies voor gemeentes: een themadag ‘Verhaal’ en een themadag ‘Parkeren’. Op deze manier willen we gemeentes op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en helpen bij het aanpakken van actuele vraagstukken. 

Tijdens de inspiratie-ochtend Verhaal werden de bezoekende gemeentes geïnspireerd door Elroy Boers, onderzoeker en docent bij Universiteit van Amsterdam en oprichter van Science Sells. Hij gaf inzichten en tips over de beïnvloeding van betaalgedrag:

  • ‘hoe creëer je nu minder weerstand bij de onderhoudsplichtige’
  • ‘hoe kan je een onderhoudsplichtige beter laten betalen door je communicatie uitingen anders in te richten?’

In zijn presentatie legde Elroy de focus op de doelgroepen jong-meerderjarigen en niet-erkende kinderen. Verschillende doelgroepen die allen beter te benaderen zijn met een op de debiteur toegeschreven aanpak.

De inspiratiesessie Verhaal werd omlijst door de participatiewetspecialisten van Cannock Chase. Twee ervaren juristen adviseerden wat wel of niet te verhalen. En bijbehorende voor- en nadelen. De inspiratiesessie had als doel: antwoord geven op actuele vraagstukken op het gebied van verhaal op onderhoudsplichtigen. Deze vraagstukken zijn de afgelopen periode naar voren gekomen in de gesprekken die onze professionals voerden met klanten en tevens vanuit de Platform Terugvordering & Verhaal.

Inspiratiemiddag Parkeren

Naast Jochem Alsemgeest MSc, Gedragswetenschapper aan de universiteit van Amsterdam was Paul van Loon de twee inspirerende spreker tijdens de inspiratiemiddag parkeren. Paul van Loon is eigenaar van het bedrijf Empaction, een innovator in de parkeerwereld. Parkeren 2.0 is zijn passie, en dit in combinatie met zijn jarenlange ervaring maakte Paul een interessante spreker voor deze dag.
Hij sprak o.a. over kentekenparkeren en de voordelen die het brengt in de handhaving van kentekenparkeren. De inzet van scanauto's zorgt voor een hogere pakkans en een hogere betalingsgraad. Als stelling voor een open discussie bracht Paul "De invloed van de politiek op het parkeerbeleid" ter tafel. 

Jochem sprak over het beinvloeden van het betaalgedrag van parkeerklanten. hij behandelde deze thema's:

  • Hoe kunnen inzichten uit de gedragswetenschap nuttig zijn voor het nadenken over/vormgeven van communicatie met de klant? 
  • Het gebruik van Whatsapp in incasso- en invorderingsprocessen

De bevinden van Jochem naar aanleiding van verschillende studies naar betaalgedrag gaven ruimte tot discussie. De bezoekers spraken zeer enthousiast over de toepassing van zijn bevindingen. Theo van Eert

Account manager Sociaal domein

Meer weten?

Mocht je geïnteresseerd zijn in beide onderwerpen maar kon je niet aanwezig zijn bij de inspiratiesessies. Neem dan vrijblijvend contact op met Theo van Eert. Hij informeert je graag over de oplossingen van Cannock Chase voor Verhaal en Parkeren.

Neem contact op

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief