Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Nieuws

Hulp bij handhaving met camera’s

De gemeente Delft is de eerste gemeente die via camera’s de handhaving in het centrum uitvoert. Sinds 1 juni ontvangen verkeersovertreders die het autoluwe centrum zijn ingereden zonder ontheffing nog geen boete, maar eerst een waarschuwingsbrief. Delft registreert de overtredingen met camera’s, waarop Cannock Chase zorgt voor de verzending van de brieven. Ook vangen we alle inkomende telefoontjes van verkeersovertreders op in ons professionele klant contact center.

Samenwerken

Deze nieuwe aanpak van de gemeente Delft is nog maar vijf maanden oud, maar wordt intussen omarmd door meer steden. Ook deze gemeenten denken aan camerahandhaving en willen met ons samenwerken voor de waarschuwingsbrieven en klantcontacten.

Voordelen camerahandhaving

Dat de animo voor de camerahandhaving groot is, is logisch. Dure fysieke maatregelen om auto’s uit het centrum te weren, zijn niet meer nodig. Voordat de gemeente de overtreding wel gaat beboeten is een waarschuwingsbrief een stuk vriendelijker voor burgers dan een boete. Bijkomend voordeel is dat je als gemeente met camerahandhaving heel goed kunt monitoren hoeveel inrijdingen er zijn in het centrum.

Partner van gemeenten

Op het gebied van parkeerboetes is Cannock Chase al langer een partner voor veel gemeenten. Van de 135 gemeenten in Nederland die betaald parkeren hebben, zijn we voor ruim 60% dé partner voor het innen van naheffingen. We verwerken honderdduizenden parkeernaheffingsaanslagen per jaar. Zowel in binnen-, als buitenland.

Wanbetalers in beeld

Om in het geval van niet-betalende verkeersovertreders effectief en snel te kunnen invorderen, maken we gebruik van supersnelle databases en segmentatietechnieken. Hierdoor hebben we de wanbetalers snel in beeld en kunnen we hen makkelijker laten betalen. Vraag hierover gerust meer informatie aan. Cannock Chase is ook jouw gemeente graag van dienst.

Overweegt jouw gemeente om over te stappen op handhaving met camera’s? Dan ondersteunen we graag waar mogelijk. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Jaco Baven

Wil je vrijblijvend advies?

Jaco Baven
directeur

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Neem contact op met Jaco Baven via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief