Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Blog

Haal alles uit je laatste kwartaal

Door Jaco Baven, directeur

Hoe staat het met jouw cashflow? Heb je voldoende liquiditeit? Nu het laatste kwartaal is aangebroken, is het goed om je debiteurenachterstand weg te werken. Zo kun je het jaar met een optimale cashflow afsluiten.

Elke organisatie denkt in cycli, jaarplannen, budgetten en cijfers. En elke organisatie heeft van nature de neiging om achterom te kijken. Vooral in het laatste kwartaal van het jaar blikken we massaal terug op het afgelopen jaar. Wat ging goed? Wat kan en moet beter?

De balans opmaken

Op basis van de cijfers tot en met het derde kwartaal en een vooruitblik op het laatste kwartaal, wordt vervolgens een eerste conceptbegroting voor het volgende jaar gemaakt. Om vervolgens aan het einde van het jaar letterlijk en figuurlijk de balans op te maken. In het eerste kwartaal zijn veel organisaties nog steeds druk met het opstellen van de jaarcijfers. In februari en maart starten ze vervolgens, al dan niet met frisse moed, met de uitrol van de plannen voor het nieuwe jaar.

Moed in de schoenen gezakt?

Als blijkt dat het debiteurensaldo onderwijl ongemerkt hoog is opgelopen door de verlegde focus en verminderde aandacht voor de debiteuren, zakt de moed menig organisatie in de schoenen. Juist in het huidige economische klimaat moeten organisaties zorgen dat de liquiditeit op peil blijft. Simpelweg om te overleven of om te zorgen dat plannen straks ook uitgevoerd kunnen worden.

Eindsprint naar 2017

Maar hoe doe je dat? Door anticyclisch te denken. Door nú maatregelen te nemen waarmee er een eindsprint in de cashflow gemaakt kan worden richting het einde van het jaar. Zo waarborg je ook direct de debiteurenaandacht aan het begin van volgend jaar. Cannock Chase helpt betalingsachterstanden voorkomen en terugdringen. Dat doen we door deskundig advies te geven en door processen te verbeteren. We nemen organisaties werk uit handen (co- en outsourcing) en versterken teams met specialisten (insourcing). Met als resultaat een structureel beter gevulde kas.

Wat levert het jou op?

Als je nu denkt, maar ik zit al krap bij kas, lees dan vooral verder. Toegegeven, het inhuren van externe expertise kost altijd geld. Interessanter is de vraag: wat levert het op? Cannock Chase levert specialisten zonder risico op extra kosten. Zij pompen op een verantwoorde manier op korte termijn extra geld binnen, maar brengen ook structureel verbetering aan in het credit management. We garanderen dat de inspanningen altijd meer opleveren dan dat er in rekening wordt gebracht.

Wil je ook een eindsprint trekken naar het nieuwe jaar en je liquiditeit snel en structureel op peil krijgen? Dan helpen we je graag. Vrijblijvend vertellen we je hier graag meer over.

Terug naar nieuwsoverzicht

Jaco Baven

Wil je vrijblijvend advies?

Jaco Baven
directeur

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Neem contact op met Jaco Baven via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief