Huurincasso

Het traject van huurincasso optimaliseren? Dan is het goed om te weten hoe jouw organisatie het doet ten opzichte van andere woningcorporaties.

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn

Meer weten?

We hebben een speciale productsheet 'Benchmark huurincasso' voor je samengesteld.

DOWNLOAD PRODUCTSHEET
Dienst

Weet hoe je presteert met de Benchmark Huurincasso

Wie het huurincassobeleid- en proces wil verbeteren, zal willen weten hoe de eigen corporatie presteert ten opzichte van andere corporaties met vergelijkbare omvang. En corporaties in de buurt. Cannock Chase heeft jaren geleden de Benchmark Huurincasso ontwikkeld. In 2016 gaan we het 6e jaar in. Onze benchmark is de grootste en betrouwbaarste op het gebied van huurincasso. Met de uitkomsten helpen we corporaties die willen weten wat ze kunnen verbeteren en welke ambities daarbij realistisch zijn. We maken bovendien financieel en sociaal rendement inzichtelijk. Meer hierover kun je hier lezen.

Huurincasso optimaliseren

Al jaren staat Cannock Chase woningcorporaties bij die hun huurincasso willen optimaliseren. We gaan hierbij grondig te werk en nemen het complete huurincassotraject onder de loep. Ook alle bijbehorende zaken als personeel, systemen, werkprocessen en actuele cijfers komen aan bod.

Meer weten?

We hebben een speciale productsheet 'Benchmark huurincasso' voor je samengesteld.

DOWNLOAD PRODUCTSHEET
BEL MIJ

Garantie op resultaat

Ons doel is de totale huurachterstand verlagen, het financiële én sociale rendement in balans brengen en financiële risico’s voor zowel de woningcorporatie als de huurder verlagen. Wij hebben hiervoor de juiste mensen en middelen in huis. En vertellen je graag meer over hoe we dit doen. Wat we op voorhand kunnen garanderen: lagere uitvoeringskosten voor de woningcorporatie, lagere kosten voor huurders en maatwerk met een persoonlijke aanpak. Nieuwsgierig? Maak dan hier een afspraak.

Scorecards

Om het risico op wanbetalers te verkleinen, maken we gebruik van scorecards. Voor woningcorporaties screenen we dan of iemand een historie van betalingsproblemen of afwijkend betalingsgedrag vertoont. Op basis van relevante betalingsinformatie uit onze database (met miljoen betalingservaringen) stellen wij vervolgens een scorecard op. Deze scorecard is bruikbaar als risico-inventarisatie bij de toewijzing van een woning of als een gerechtelijk traject wordt ingezet en we de juiste aanpak van de wanbetaler moeten bepalen.

X-PACT

De uitbesteding van het huurincassotraject doen we als X-PACT: een joint venture tussen Tacstone en Cannock Chase. Gezamenlijk beschikken wij over de benodigde expertise, systemen en mensen om processen goedkoper en sneller uit te voeren. Omdat we weten wat we kunnen, geven we garantie op resultaten en continuïteit.

Ketenaanpak Cannock Chase

  • Proces van toewijzen
  • Digitale prolongatie
  • Profielen/segmentatie
  • Systeemondersteuning
  • Inzet service calls
  • Extern minnelijk incassoproces
  • Aanpak en beoordeling contracten met deurwaarders
  • Proces met gerechtsdeurwaarder
Jaco Baven

Wil je vrijblijvend advies?

Jaco Baven
directeur

Gerelateerde cases

Essent blij met landelijke dekking huisbezoeken

Landelijke dekking voor 'incasso aan huis'

Na het vrijgeven van de energiemarkt trok Essent opeens klanten uit het hele land. Dankzij…

Huurders passen betaalgedrag aan na service call of huisbezoek

Huurders passen betaalgedrag aan

Huurders van woningcorporatie Elkien in Friesland die hun huur te laat betalen, kunnen rekenen op…

Nieuws

Interview
2017-11-27 00:00:00

AlleeWonen: ‘We hebben nu meer grip op ons huurincasso-proces’

Hoge huurachterstanden en veel uitzettingen van huurders. Corporatie AlleeWonen kreeg al enige tijd geen grip op haar huurincasso-resultaten. Met de hulp van Cannock Chase is dit probleem verholpen. De corporatie spreekt van ‘hele goede resultaten’ en deelt graag haar ervaringen.


Lees meer

Nieuws
2017-03-28 00:00:00

Een geslaagd seminar Huurincasso anno 2017!

Cannock Chase en X-PACT, een samenwerkingsverband tussen Cannock Chase en Tacstone, hielden op 9 maart hun tweede seminar: Huurincasso anno 2017. In de vestiging in Den Haag werden 32 huurincassoprofessionals van 21 woningcorporaties tijdens plenaire sessies en diverse break-outsessies meegenomen in de actualiteiten en trends op het gebied van huurincasso.

Lees meer

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Neem contact op met Jaco Baven via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cannock Chase maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Sluiten