Belastingdeurwaarders

Onze belastingdeurwaarders weten bij 65% van de eerste huisbezoeken een betaling of betalingsregeling af te dwingen. Een score waar we trots op zijn.

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
INVORDERING

De belastingdeurwaarder 2.0.

Wij werken als enige invorderingsorganisatie in Nederland met eigen belastingdeurwaarders, op onze eigen payroll.

Landelijke dekking

Onze buitendienst heeft een belastingdeurwaardersnetwerk met landelijke dekking. We leggen ruim 300.000 huisbezoeken per jaar af en werken met ervaren en betrokken medewerkers. Mensen die de regio kennen en gepokt en gemazeld zijn in dit vak. Dankzij een persoonlijke benadering en tactvolle dialoog leidt ruim 65% van onze eerste debiteurenbezoeken direct tot betaling.

Snel, effectief en goedkoop

Onze deurwaarders zijn geselecteerd op hun zorgvuldige omgang met burgers en houden dus rekening met bredere belangen. Ze zijn bovendien uitgerust met de allernieuwste apparatuur, zodat zij belastingplichtigen ook alle betaalgemak kunnen bieden. Denk aan moderne pinapparatuur en een betaalapp. Dankzij iPads met live-verbinding met ons systeem TRACE zijn onze deurwaarders, maar ook onze klanten, realtime op de hoogte van de laatste informatie. Hierdoor kunnen zij ter plekke zaken regelen zoals het direct opboeken van de hernieuwd bevelkosten, met mobiele pinapparatuur afrekenen en verhaalsmogelijkheden inventariseren.

Incasseren, signaleren en inventariseren

Onze belastingdeurwaarders doen meer dan alleen geld incasseren. Zij signaleren tijdens huisbezoeken ook eventuele problemen die kunnen leiden tot betalingsproblemen. Ze verwijzen mensen in zulke gevallen door naar schuldhulpverlening of instanties als GGZ en het Leger des Heils. Indien mogelijk bieden wij, in overleg met onze opdrachtgevers, debiteuren (versnelde) kwijtschelding aan. Alles wat we doen en alle nieuwe en verrijkte data leggen we vast in ons systeem TRACE. Dit systeem is 24/7 real time te volgen voor onze opdrachtgevers.


Jaco Baven

Wil je vrijblijvend advies?

Jaco Baven
directeur

Gerelateerde cases

Maatwerk aanpak voor Waternet

Maatwerk aanpak binnen wettelijke kaders

Waternet zocht een specifieke aanpak voor inwoners met de indicatie Vertrokken Onbekend Waarheen (VOW) en…

Optimaal invorderingsproces en resultaat

Resultaat met optimaal invorderingsproces

De invordering van belastingen heeft de BghU uitbesteed aan Cannock Chase. Het gehele werkproces en…

Nieuws

Interview
2018-06-26 00:00:00

Op zoek naar de juiste aanpak van ‘niet-willers en niet-kunners’

Hoe weet je of iemand zijn gemeentebelasting niet kán betalen of niet wíl betalen? Met die vraag worstelde belastingcentrum Tribuut dat voor vijf gemeenten de belastingen int. Omdat Tribuut het aantal dwangbevelen naar beneden wilde brengen, werd de samenwerking met Cannock Chase gezocht. Intussen loopt er een pilot om niet-willers van niet-kunners te onderscheiden. Zo kan een aanpak op maat bepaald worden. 

Lees meer

Interview
2018-06-20 00:00:00

De deurwaarder treedt binnen

Als een belastingplichtige zijn aanslag niet voldoet, komt de deurwaarder in beeld. De belastingdeurwaarders van Cannock Chase Public leggen zo’n 300.000 bezoeken per jaar af. Bij een kleine 300 mensen komt het tot een binnentreding volgens artikel 444 burgerlijk rechtsvordering. De Belastingschuldige heeft dan pertinent geweigerd te betalen of mee te werken. Onze belastingdeurwaarder legt uit hoe dit werkt.

Lees meer

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Neem contact op met Jaco Baven via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief