Rijswijk Wonen profiteert van ‘huurincasso uitbesteden’

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
CASE
Rijswijk Wonen profiteert van ‘huurincasso uitbesteden’

Rijswijk Wonen doet er alles aan om de kosten voor haar huurders zo laag mogelijk te houden. Dat lukt dankzij uitbesteding van de huurincasso.

Het proces van huurincasso uitbesteden, waarbij niet alleen gekozen is voor financieel rendement, maar ook voor maatschappelijk rendement. Dat is waar Rijswijk Wonen strategisch voor heeft gekozen. De woningcorporatie klopte aanvankelijk bij Cannock Chase aan voor advies over het huurincassotraject. Met een uitgewerkte business case als resultaat is de verhuurder hierop een selectieproces gestart voor een externe incasseerder. Uit meerdere partijen kwam X-PACT als beste partij naar voren.

Verschillende acties

Het huurincassoproces wordt sindsdien uitgevoerd door de professionals van Cannock Chase en X-PACT uit naam van Rijswijk Wonen. Zij bellen en bezoeken huurders en voeren acties uit via sms, e-mail en brieven. Elke huurder benaderen ze op eigen wijze. Dit is mogelijk dankzij zogenoemde klantsegmentatie, die zorgt voor een optimaal maatschappelijk rendement met uiteindelijk zo laag mogelijke bijkomende incassokosten voor de huurder.

Minnelijke fase

Als de eerste acties niet tot betaling leiden, volgt een minnelijk extern incassoproces door Cannock Chase Incasso (CCI). Zij verrichten een maximale, minnelijke inspanning om huurders te laten betalen en juridische kosten te minimaliseren.

Juridische fase

Voor de juridische fase heeft Cannock Chase Rijswijk Wonen geholpen bij het afsluiten van contracten met twee deurwaarders om goede dienstverlening te borgen. In dit traject heeft Rijswijk Wonen gebruik gemaakt van de kennis en ervaringen van een doorgewinterde consultant  om transparante contracten af te sluiten waarbij expliciet is ingestoken op het beheersbaar houden van incassokosten voor de huurders. Voor schuldbewaking is herincassospecialist EDR (zusteronderneming van Cannock Chase) aangesteld.


Meer verbeteringen

Verdere procesverbeteringen bespreken Rijswijk Wonen en Cannock Chase maandelijks. De partners trekken hierbij samen op en streven zo een klantvriendelijk, efficiënt, effectief én kostenbewust huurincassotraject na.


Lees ook het interview met Rijswijk Wonen dat ingaat op digitaal betalen.

Gerelateerde cases

Afhandeling oude dossiers op basis van ‘no cure no pay’

Afhandeling oude dossiers o.b.v. ‘no cure no pay’

We hebben de RBG een totaaloplossing aangereikt voor dwanginvordering. Van kwijtscheldingsverzoeken en parkeren tot invordering…

Maatwerk aanpak voor Waternet

Maatwerk aanpak binnen wettelijke kaders

Waternet zocht een specifieke aanpak voor inwoners met de indicatie Vertrokken Onbekend Waarheen (VOW) en…

Tim van der Weiden

Wil je vrijblijvend advies?

Tim van der Weiden
directeur

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Bel, app of sms met Tim van der Weiden via 06-53184762 of vul onderstaand formulier in.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cannock Chase maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Sluiten