Handhaving via camerabeelden bij Gemeente Delft

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
CASE
Handhaving via camerabeelden bij Gemeente Delft

Sinds 1 juni heeft de gemeente Delft kentekentoegang in de autoluwe binnenstad ingevoerd. Camera’s registreren nu alle auto’s die het gebied inrijden. Geen ontheffing? Dan volgt er een waarschuwingsbrief die Cannock Chase verzorgt voor de gemeente Delft.  

Tot 1 juni was het autoluwe gebied in de binnenstad van de gemeente Delft afgesloten met beweegbare palen, ook wel pollers. De gemeente heeft deze vervangen voor een gebruiksvriendelijker alternatief met minder kans op aanrijdschade. Controle vindt nu plaats via camerabeelden op basis van kenteken.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Om het autoluwe gebied in te mogen rijden is een ontheffing nodig op kenteken van het voertuig. Camera’s registeren het kenteken wanneer deze het gebied inrijdt. Wanneer er geen ontheffing is afgegeven voor dat voertuig ontvangt de eigenaar een boete. De gemeente Delft is de eerste gemeente in Nederland die handhaving via camera’s uitvoert.

Opstartfase

Omdat de gemeente haar bezoekers wilt laten wennen aan het nieuwe systeem ontvangen overtreders in de beginperiode bij de eerste overtreding een waarschuwingsbrief in plaats van een boete. Cannock Chase neemt de verzending van de waarschuwingsbrieven uit handen van de gemeente Delft.De rol van Cannock Chase

De gemeente Delft levert hiervoor de kentekenbestanden op digitale wijze aan ons aan. Vervolgens bevragen wij de kentekenhouders bij de RDW. Na ontvangst van de verrijkte houdergegevens printen en versturen wij uit naam van de gemeente Delft de waarschuwingsbrieven naar de kentekenhouder. Op die manier ontzorgen wij de gemeente Delft. Daarnaast kunnen wij ook al het inbound contact met de kentekenhouders naar aanleiding van de waarschuwingsbrieven uit handen nemen. Op die manier is de gemeente Delft volledig ontzorgd.

Gerelateerde cases

Gemeenten profiteren van veelplegersaanpak

Gemeenten profiteren van veelplegersaanpak

In 2015 wisten we voor diverse gemeenten zo’n zevenhonderd onbetaalde naheffingen van dertig veelplegers te…

Maatwerk aanpak voor Waternet

Maatwerk aanpak binnen wettelijke kaders

Waternet zocht een specifieke aanpak voor inwoners met de indicatie Vertrokken Onbekend Waarheen (VOW) en…

Theo van Eert

Wil je vrijblijvend advies?

Theo van Eert
account manager Parkeren

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Bel, app of sms met Theo van Eert via
06-14471955 of vul onderstaand formulier in.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cannock Chase maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Sluiten