Gemeente Goirle besteedt volledige innings- en invorderingsproces uit

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
CASE
Gemeente Goirle besteedt volledige innings- en invorderingsproces uit

Voor het zesde jaar op rij heeft de gemeente Goirle de belastingadministratie en de waardering, heffing en inning van belastingen volledig uitbesteed

De gemeente Goirle schreef in 2011 een Europese aanbesteding uit voor het uitbesteden van de heffing en invordering van de gemeentelijke belastingen. De combinatie TOG Nederland en Cannock Chase had het beste plan van aanpak en was bovendien de meest voordelige aanbieder. Hiermee is Goirle de eerste gemeente in Nederland die de belastingadministratie en de waardering, heffing en inning van belastingen volledig heeft uitbesteed.

Inmiddels gaan we alweer het zesde jaar in van deze unieke samenwerking waarbij Cannock Chase het volledige innings- en invorderingsproces inclusief het printen en verzenden van de aanslagen verzorgt. Daarbij verzorgen wij ook de (verwerking van de) automatische incasso, alle administratieve handelingen en het volledige invorderingsproces, inclusief alle bijbehorende deurwaarderswerkzaamheden. Daarnaast handelt Cannock Chase de jaarlijkse verzoeken om kwijtschelding af. Binnen dit traject verzorgt TOG Nederland de waarderingen en heffingen.

“Ondanks dat wij ons belastingproces hebben uitbesteed houden wij de volledige regie”, licht Jolein Donkers van de gemeente Goirle toe. “Bij vragen over betalingen worden de debiteuren doorverwezen naar Cannock Chase. Daarnaast kunnen wij te allen tijde in ons eigen computersysteem TRACEweb om de laatste stand van zaken in te zien en de voortgang te bewaken. Al ruim vijf jaar werken wij succesvol samen met de gemeente Goirle.

Gerelateerde cases

Gemeenten profiteren van veelplegersaanpak

Gemeenten profiteren van veelplegersaanpak

In 2015 wisten we voor diverse gemeenten zo’n zevenhonderd onbetaalde naheffingen van dertig veelplegers te…

Ruim 1 miljoen Basic Fit-leden in beheer

Ruim 1 miljoen Basic Fit-leden in beheer

Met ruim 1 miljoen leden was het debiteurenbeheer voor Basic-Fit altijd een hele krachtinspanning. De…

Jaco Baven

Wil je vrijblijvend advies?

Jaco Baven
directeur

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Neem contact op met Jaco Baven via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cannock Chase maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Sluiten