Essent blij met landelijke dekking huisbezoeken

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
CASE
Essent blij met landelijke dekking huisbezoeken

Na het vrijgeven van de energiemarkt trok Essent opeens klanten uit het hele land. Dankzij Cannock Chase is er altijd iemand in de buurt voor ‘incasso aan huis’.

Sinds iedereen in Nederland de vrije keuze heeft voor een energieleverancier, levert Essent niet meer alleen in bepaalde regio’s energie, maar voortaan in het hele land. Dat had ook consequenties voor het personeel, vertelt John Vos, teamleider bij Essent. “Ons personeel - en dus ook onze incasso-aan-huis-medewerkers - wonen voornamelijk in de regio’s waar voorheen en momenteel de Essent kantoren staan.” Incasso aan huis werd hierdoor opeens een duur vraagstuk.

Overal snel inzetbaar

Door Cannock Chase in te schakelen, is een flexibele schil gecreëerd met mensen die overal en snel inzetbaar zijn. John Vos: “De lijntjes zijn kort en er kan zo nodig snel actie worden ondernomen. Overal in Nederland benadert Cannock Chase op een uniforme manier onze klanten met een betalingsachterstand aan de deur. Ze worden hierbij tevens geïnformeerd over de schuldhulpverlenende instanties die kunnen helpen als klanten niet zelfstandig uit de financiële problemen komen.” 

Korte doorlooptijd

De doorlooptijd van de dossiers wordt steeds korter. “Dat heeft uiteraard een gunstige invloed op het debiteurensaldo. Het rendement van de bezoeken, gemeten na 28 dagen, bedraagt bijna 60%”, aldus John Vos namens Essent.

Gerelateerde cases

Gemeente Goirle besteedt volledige innings- en invorderingsproces uit

Volledige uitbesteding van invorderingsproces

Voor het zesde jaar op rij heeft de gemeente Goirle de belastingadministratie en de waardering,…

Gemeenten profiteren van veelplegersaanpak

Gemeenten profiteren van veelplegersaanpak

In 2015 wisten we voor diverse gemeenten zo’n zevenhonderd onbetaalde naheffingen van dertig veelplegers te…

Eef van Riet

Wil je vrijblijvend advies?

Eef van Riet
directeur

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Neem contact op met Eef van Riet via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cannock Chase maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Sluiten