Basic-Fit gebruikt WhatsApp voor communicatie met debiteuren

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
CASE
Basic-Fit gebruikt WhatsApp voor communicatie met debiteuren

WhatsApp is het eerste social mediakanaal waarop we voor debiteuren bereikbaar zijn. Sinds eind 2015 is de pilot gestart met sportketen Basic-Fit.

De eerste ervaringen met WhatsApp als inbound contactkanaal zijn erg positief. Debiteuren van Basic-Fit zijn in september 2015 via verschillende kanalen (interactieve sms en e-mail) uitgenodigd om gebruik te maken van dit nieuwe communicatiekanaal voor hun betalingsvraagstukken. Daar werd direct op gereageerd. Via WhatsApp.

Tone of voice

Nadat debiteuren zelf het eerste contact hadden gelegd, gingen onze speciaal geselecteerde medewerkers aan de slag met de vragen over facturen. In een eigentijdse en laagdrempelige tone of voice voerden zij dezelfde werkzaamheden uit als via onze traditionele kanalen: betaalafspraken maken en data verrijken. Om zaken zo eenvoudig mogelijk te houden voor debiteuren handelden we zoveel mogelijk af via dit kanaal en stuurden hen niet door naar andere afdelingen.

Andere branches

Al snel bleek dat Basic-Fit debiteuren WhatsApp erg geschikt vinden als communicatiekanaal. Ze noemden dit aangeboden kanaal door Basic-Fit een verrijking voor de communicatie naast e-mail en telefoon. Ook in andere branches hebben we positieve ervaringen met WhatsApp als communicatiekanaal voor debiteuren.

Gerelateerde cases

Afhandeling oude dossiers op basis van ‘no cure no pay’

Afhandeling oude dossiers o.b.v. ‘no cure no pay’

We hebben de RBG een totaaloplossing aangereikt voor dwanginvordering. Van kwijtscheldingsverzoeken en parkeren tot invordering…

Scholieren leren omgaan met geld

Scholieren in Zeeland leren omgaan met geld

Diverse scholen in Zeeland hebben van Cannock Chase voorlichting gekregen over geld. Dit deden we…

Tim van der Weiden

Wil je vrijblijvend advies?

Tim van der Weiden
directeur

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Bel, app of sms met Tim van der Weiden via 06-53184762 of vul onderstaand formulier in.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief