Basic-Fit gebruikt WhatsApp voor communicatie met debiteuren

Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
CASE
Basic-Fit gebruikt WhatsApp voor communicatie met debiteuren

WhatsApp is het eerste social mediakanaal waarop we voor debiteuren bereikbaar zijn. Sinds eind 2015 is de pilot gestart met sportketen Basic-Fit.

De eerste ervaringen met WhatsApp als inbound contactkanaal zijn erg positief. Debiteuren van Basic-Fit zijn in september 2015 via verschillende kanalen (interactieve sms en e-mail) uitgenodigd om gebruik te maken van dit nieuwe communicatiekanaal voor hun betalingsvraagstukken. Daar werd direct op gereageerd. Via WhatsApp.

Tone of voice

Nadat debiteuren zelf het eerste contact hadden gelegd, gingen onze speciaal geselecteerde medewerkers aan de slag met de vragen over facturen. In een eigentijdse en laagdrempelige tone of voice voerden zij dezelfde werkzaamheden uit als via onze traditionele kanalen: betaalafspraken maken en data verrijken. Om zaken zo eenvoudig mogelijk te houden voor debiteuren handelden we zoveel mogelijk af via dit kanaal en stuurden hen niet door naar andere afdelingen.

Andere branches

Al snel bleek dat Basic-Fit debiteuren WhatsApp erg geschikt vinden als communicatiekanaal. Ze noemden dit aangeboden kanaal door Basic-Fit een verrijking voor de communicatie naast e-mail en telefoon. Ook in andere branches hebben we positieve ervaringen met WhatsApp als communicatiekanaal voor debiteuren.

Gerelateerde cases

Training: wat te doen met openstaande facturen?

Training: Wat te doen met openstaande vorderingen?

Trainingen verzorgen wij op maat. Deze dienen zich soms heel spontaan aan. Bijvoorbeeld bij een…

Ruim 1 miljoen Basic Fit-leden in beheer

Ruim 1 miljoen Basic Fit-leden in beheer

Met ruim 1 miljoen leden was het debiteurenbeheer voor Basic-Fit altijd een hele krachtinspanning. De…

Karina Gonet

Wil je vrijblijvend advies?

Karina Gonet
account manager

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Neem contact op met Karina Gonet via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cannock Chase maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Sluiten