Zorg

‘No shows’ in de zorg kosten de Nederlandse samenleving honderden miljoenen euro’s per jaar. Het noopt ziekenhuizen en zorginstellingen om maatregelen te nemen. Cannock Chase kan het verschil maken.

Direct contact

Maak nu meteen een afspraak met één van onze adviseurs.

AFSPRAAK MAKEN
    088 11 68 100
Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Branche

Van no show naar make show

Door diverse ontwikkelingen in de zorgsector is de financiële bedrijfsvoering steeds belangrijker geworden. Zo neemt de verzekerde zorg af en worden zorginstellingen door bezuinigingen ertoe gedwongen om structureel kosten te besparen en hun resultaten te verbeteren. Ook zorgverzekeraars stellen steeds hogere eisen aan de efficiency van ziekenhuizen. 

Verspilling tegengaan

Een goede manier om verspilling van geld en kostbare zorg tegen te gaan, is het optimaliseren van de facturering en het debiteurenbeheer. In de praktijk blijken ziekenhuizen en zorginstellingen echter niet goed genoeg ingericht voor deze taken. Met als gevolg: niet-declarabele kosten, langere wachtkamertijden en frustraties bij patiënten en werknemers. Een ramp voor het imago van een ziekenhuis of zorginstelling.

No showbeleid

Wij hebben veel ervaring in de zorg. Credit management in deze sector vraagt om inlevingsvermogen. En denken vanuit de patiënt. Dat is precies waar wij voor staan. Ons motto is ‘van no show naar make show’. Hiervoor nemen we diverse maatregelen. Zo pakken we in het voortraject alle zaken op die bij facturatie problemen kunnen geven. Denk aan: onverzekerde patiënten, passief agendabeheer, een inefficiënt afmeldproces en onnodige administratieve handelingen.

Verder herinneren we patiënten op diverse momenten actief aan hun afspraken. We zetten hiervoor moderne communicatiemiddelen en technieken in. Bij een no show gaan we actief achter de reden aan. Facturatie na een no show volgt als het ziekenhuis of de zorginstelling dat wenst. Hierover maken we vooraf samen afspraken. Zo spreken we altijd met één mond richting de patiënt. Benieuwd hoe we van no shows make shows maken? We tonen graag praktijkvoorbeelden. Maak hiervoor een vrijblijvende afspraak.

Financieel ondersteunen

We hebben alles klaar staan om ziekenhuizen en zorginstellingen direct financieel te ondersteunen. We kunnen de gehele keten van credit management verzorgen; van facturatie en debiteurenbeheer tot minnelijke en/of gerechtelijke incasso en schuldbewaking. Dankzij onze hulp kan de zorg weer zorgen en leveren wij dubbel en dwars ons geld op.

Voordelen inregelen make show/no show

  • Verlaging no showpercentage van 5%;
  • Verbetering service;
  • Verhoging klanttevredenheid;
  • Verhoging medewerkerstevredenheid;
  • Bijdrage aan LEAN-trajecten;
  • Zorginstelling is ontzorgd.
Tim van der Weiden

Wil je vrijblijvend advies?

Tim van der Weiden
directeur

Gerelateerde diensten

Wachttijden verkorten

Wachtkamertijden bij een dokter of specialist zijn niet alleen vervelend. Het zorgt ook voor no shows en die kosten bergen geld. Door slimmer om te gaan met mensen en middelen kun je zaken structureel verbeteren.

Lees meer

Patiënttevredenheid

Benieuwd hoe tevreden jouw patiënten zijn? Over de zorg, de organisatie, wachttijden en het personeel? Laat het ons dan meten.

Lees meer

Minnelijke en juridische incasso

Onbetaalde facturen zetten een klantrelatie onder druk. Wij doen er alles aan om snel en daadkrachtig te incasseren, maar denken wel mee. Want zo kunnen we klanten behouden.

Lees meer

Audit (SCOPE) en benchmarks

Zou het niet fijn zijn als de prestaties van je organisatie eens onder de loep worden genomen? En dat alle verbeterpunten in zicht komen?

Lees meer

Training & opleiding

Zwemmen leer je in een zwembad. Fietsen op een fiets. Credit management leer je dus bij dé credit management organisatie van Nederland.

Lees meer

Bekijk alle diensten

We geven professioneel advies over het complete credit management proces, zodat je met een geoliede uitvoering verder kunt en betere resultaten boekt tegen lagere kosten.

Bekijk al onze diensten


Voor onze klanten binnen de zorg

hebben wij het no showpercentage met gemiddeld 5% verlaagd

Meer weten?

Nieuws

Blog
2017-02-06 00:00:00

Hoe beïnvloed je digitaal betaalgedrag?

Elroy Boers, wetenschapper

Online shoppen of een automatische incasso verstrekken zijn tegenwoordig alledaagse handelingen. Toch weigert nog steeds een kleine groep mensen digitaal betaalgedrag te adopteren. Waarom eigenlijk? Welke factoren zorgen ervoor dat zij vasthouden aan traditionele betaalwijzen? En hoe kun je deze groep beïnvloeden om toch de noodzakelijke overstap naar digitale betaalmethoden te maken nu de acceptgiro in 2019 verdwijnt?

Lees meer

Nieuws
2016-12-05 00:00:00

Wijziging WIK-brief na uitspraak Hoge Raad

Op 1 juli 2012 is de Wet Incassokosten (WIK) ingevoerd. Deze wet houdt o.a. in dat bij een debiteur, wanneer dit een consument (privépersoon) betreft, alleen incassokosten in rekening mogen worden gebracht nadat eerst een WIK-brief is verstuurd. Deze brief wordt ook wel de 14-dagenbrief genoemd.

Lees meer

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Bel, app of sms met Tim van der Weiden via 06-53184762 of vul onderstaand formulier in.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cannock Chase maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Sluiten