Zorg

‘No shows’ in de zorg kosten de Nederlandse samenleving honderden miljoenen euro’s per jaar. Het noopt ziekenhuizen en zorginstellingen om maatregelen te nemen. Cannock Chase kan het verschil maken.

Direct contact

Maak nu meteen een afspraak met één van onze adviseurs.

AFSPRAAK MAKEN
    088 11 68 100
Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Branche

Van no show naar make show

Door diverse ontwikkelingen in de zorgsector is de financiële bedrijfsvoering steeds belangrijker geworden. Zo neemt de verzekerde zorg af en worden zorginstellingen door bezuinigingen ertoe gedwongen om structureel kosten te besparen en hun resultaten te verbeteren. Ook zorgverzekeraars stellen steeds hogere eisen aan de efficiency van ziekenhuizen. 

Verspilling tegengaan

Een goede manier om verspilling van geld en kostbare zorg tegen te gaan, is het optimaliseren van de facturering en het debiteurenbeheer. In de praktijk blijken ziekenhuizen en zorginstellingen echter niet goed genoeg ingericht voor deze taken. Met als gevolg: niet-declarabele kosten, langere wachtkamertijden en frustraties bij patiënten en werknemers. Een ramp voor het imago van een ziekenhuis of zorginstelling.

No showbeleid

Wij hebben veel ervaring in de zorg. Credit management in deze sector vraagt om inlevingsvermogen. En denken vanuit de patiënt. Dat is precies waar wij voor staan. Ons motto is ‘van no show naar make show’. Hiervoor nemen we diverse maatregelen. Zo pakken we in het voortraject alle zaken op die bij facturatie problemen kunnen geven. Denk aan: onverzekerde patiënten, passief agendabeheer, een inefficiënt afmeldproces en onnodige administratieve handelingen.

Verder herinneren we patiënten op diverse momenten actief aan hun afspraken. We zetten hiervoor moderne communicatiemiddelen en technieken in. Bij een no show gaan we actief achter de reden aan. Facturatie na een no show volgt als het ziekenhuis of de zorginstelling dat wenst. Hierover maken we vooraf samen afspraken. Zo spreken we altijd met één mond richting de patiënt. Benieuwd hoe we van no shows make shows maken? We tonen graag praktijkvoorbeelden. Maak hiervoor een vrijblijvende afspraak.

Financieel ondersteunen

We hebben alles klaar staan om ziekenhuizen en zorginstellingen direct financieel te ondersteunen. We kunnen de gehele keten van credit management verzorgen; van facturatie en debiteurenbeheer tot minnelijke en/of gerechtelijke incasso en schuldbewaking. Dankzij onze hulp kan de zorg weer zorgen en leveren wij dubbel en dwars ons geld op.

Voordelen inregelen make show/no show

  • Verlaging no showpercentage van 5%;
  • Verbetering service;
  • Verhoging klanttevredenheid;
  • Verhoging medewerkerstevredenheid;
  • Bijdrage aan LEAN-trajecten;
  • Zorginstelling is ontzorgd.
Tim van der Weiden

Wil je vrijblijvend advies?

Tim van der Weiden
directeur

Voor onze klanten binnen de zorg

hebben wij het no showpercentage met gemiddeld 5% verlaagd

Meer weten?

Nieuws

Blog
2017-05-10 00:00:00

Afscheid nemen van de acceptgiro in 3 stappen

Door: André van den Ende, projectmanager

De datum van 1 januari 2019 voor het stoppen met de Acceptgiro wordt voorlopig uitgesteld. De migratie naar betere en efficiëntere alternatieven voor de Acceptgiro blijft echter doorgaan. Toch heeft de overstap van papier naar volledig digitaal innen nog weinig prioriteit in organisaties. Projectmanager André van den Ende begeleidde deze transitie onder andere bij Rijswijk Wonen: "Als door middel van een analyse duidelijk wordt wat de kosten en financiële baten zijn én wat het oplevert aan betaalgemak, dan is de switch van papier naar digitaal innen een no-brainer."

Lees meer

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Bel, app of sms met Tim van der Weiden via 06-53184762 of vul onderstaand formulier in.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief