Zorg

‘No shows’ in de zorg kosten de Nederlandse samenleving honderden miljoenen euro’s per jaar. Het noopt ziekenhuizen en zorginstellingen om maatregelen te nemen. Cannock Chase kan het verschil maken.

Direct contact

Maak nu meteen een afspraak met één van onze adviseurs.

AFSPRAAK MAKEN
    088 11 68 100
Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Branche

Van no show naar make show

Door diverse ontwikkelingen in de zorgsector is de financiële bedrijfsvoering steeds belangrijker geworden. Zo neemt de verzekerde zorg af en worden zorginstellingen door bezuinigingen ertoe gedwongen om structureel kosten te besparen en hun resultaten te verbeteren. Ook zorgverzekeraars stellen steeds hogere eisen aan de efficiency van ziekenhuizen. 

Verspilling tegengaan

Een goede manier om verspilling van geld en kostbare zorg tegen te gaan, is het optimaliseren van de facturering en het debiteurenbeheer. In de praktijk blijken ziekenhuizen en zorginstellingen echter niet goed genoeg ingericht voor deze taken. Met als gevolg: niet-declarabele kosten, langere wachtkamertijden en frustraties bij patiënten en werknemers. Een ramp voor het imago van een ziekenhuis of zorginstelling.

No showbeleid

Wij hebben veel ervaring in de zorg. Credit management in deze sector vraagt om inlevingsvermogen. En denken vanuit de patiënt. Dat is precies waar wij voor staan. Ons motto is ‘van no show naar make show’. Hiervoor nemen we diverse maatregelen. Zo pakken we in het voortraject alle zaken op die bij facturatie problemen kunnen geven. Denk aan: onverzekerde patiënten, passief agendabeheer, een inefficiënt afmeldproces en onnodige administratieve handelingen.

Verder herinneren we patiënten op diverse momenten actief aan hun afspraken. We zetten hiervoor moderne communicatiemiddelen en technieken in. Bij een no show gaan we actief achter de reden aan. Facturatie na een no show volgt als het ziekenhuis of de zorginstelling dat wenst. Hierover maken we vooraf samen afspraken. Zo spreken we altijd met één mond richting de patiënt. Benieuwd hoe we van no shows make shows maken? We tonen graag praktijkvoorbeelden. Maak hiervoor een vrijblijvende afspraak.

Financieel ondersteunen

We hebben alles klaar staan om ziekenhuizen en zorginstellingen direct financieel te ondersteunen. We kunnen de gehele keten van credit management verzorgen; van facturatie en debiteurenbeheer tot minnelijke en/of gerechtelijke incasso en schuldbewaking. Dankzij onze hulp kan de zorg weer zorgen en leveren wij dubbel en dwars ons geld op.

Voordelen inregelen make show/no show

  • Verlaging no showpercentage van 5%;
  • Verbetering service;
  • Verhoging klanttevredenheid;
  • Verhoging medewerkerstevredenheid;
  • Bijdrage aan LEAN-trajecten;
  • Zorginstelling is ontzorgd.
Tim van der Weiden

Wil je vrijblijvend advies?

Tim van der Weiden
directeur

Voor onze klanten binnen de zorg

hebben wij het no showpercentage met gemiddeld 5% verlaagd

Meer weten?

Nieuws

Blog
2018-09-26 00:00:00

Belonen of herinneren? Dit doet jouw actie met het gedrag van je klant

Veel Westerse bedrijven kampen met onnodige kosten door debiteuren die te laat of niet betalen. Recent hebben wetenschappers onderzocht hoe bedrijven zakelijke klanten kunnen stimuleren om (sneller) te betalen. Zij vergeleken twee strategieën: het belonen van goed (terugbetaal)gedrag versus het versturen van digitale betalingsherinneringen.

Lees meer

Innovatie
2018-09-21 00:00:00

Robotisering en gamificatie in klant- en debiteurcommunicatie

Cannock Chase zoekt constant naar manieren om effectiever te communiceren met de klanten van haar opdrachtgevers. Dit zorgt voor betere resultaten én meer tevreden klanten. En dat is precies wat we beloven bij outsourcing van het debiteurenbeheer of incassoproces. Op de Contact Center World beurs in Berlijn spotten we onlangs de nieuwste ontwikkelingen in de contactcenter branche, zoals robotisering en gamificatie. Sander Willemse (projectmanager) vertelt over deze trends en wat Cannock Chase ermee doet in haar huidige en toekomstige dienstverlening.

Lees meer

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Bel, app of sms met Tim van der Weiden via 06-53184762 of vul onderstaand formulier in.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief