Woningcorporaties

Elke woningcorporatie gruwt van huurachterstanden en ontruimingsprocedures. Wij zorgen voor meer grip op het huurincassoproces én voorkomen dat huurders (verder) in de problemen komen.

Direct contact

Maak nu meteen een afspraak met één van onze adviseurs.

AFSPRAAK MAKEN
    088 11 68 100
Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Branche

Meer incasseren én huurders helpen

Woningcorporaties weten Cannock Chase al jaren te vinden. Logisch, wij weten in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk huren voor corporaties binnen te halen. Los van ons financieel rendement, scoren we vooral met ons sociaal rendement. Dit vinden wijzelf het belangrijkste aspect van het huurincassoproces. De nadruk ligt bij ons dan ook op de minnelijke fase. Dat betekent dat wij altijd de overdracht naar de deurwaardersfase en een uiteindelijke rechtsgang proberen te voorkomen. Dit leidt via onze aanpak altijd tot een beter financieel en sociaal resultaat.

Diensten voor wooncorporaties

  • Advies (SCOPE)
  • Van papier naar digitaal
  • Benchmark huurincasso
  • Co- en outsourcing
  • Extern minnelijk incassotraject
  • Extern gerechtelijk traject via onze zusteronderneming Van Arkel Gerechtsdeurwaarders
  • Detachering
  • Huisbezoeken
  • Training & opleiding

Waardering

Onze meerwaarde zit in onze systemen, onze mensen en middelen. We investeren hier constant in. Met trainingen en opleidingen, maar ook door het inzetten van nieuwe, eigentijdse communicatiemiddelen. Huurders benaderen we bijvoorbeeld multichannel.

Met onze service calls over storno’s of verlate huurbetalingen zorgen we voor een geoptimaliseerde kasstroom en voorkomen we onnodige hoge kosten bij de huurder. En om financiële problemen in de toekomst te voorkomen, bieden we huurders budgetondersteuning en trainingen als ‘Weet wat je besteedt’ aan. Huurders hebben veel waardering voor onze dienstverlening die we uit naam van woningcorporaties uitvoeren.


Rijswijk Wonen interview


Advies en (tijdelijke) ondersteuning

Door het huurincassotraject (deels) over te nemen, helpen we woningcorporaties sneller aan meer huurgelden. Woningcorporaties kunnen ook bij ons terecht voor advies (SCOPE) of tijdelijke ondersteuning middels detachering. We garanderen in ieder geval altijd continuïteit en resultaten.

Benchmark Huurincasso

Wie het huurincassobeleid wil verbeteren, zal willen weten hoe de eigen woningcorporatie presteert ten opzichte van andere corporaties met vergelijkbare omvang en woningcorporaties in de regio. Cannock Chase heeft een Benchmark Huurincasso ontwikkeld en helpt corporaties die willen weten wat ze kunnen verbeteren en welke ambities daarbij realistisch zijn.


Productsheet benchmark huurincasso

Meer over de benchmark

We hebben een speciale productsheet 'Benchmark Huurincasso' voor je samengesteld. Hierin lees je meer over onze jaarlijkse Benchmark Huurincasso, waarin wij onder meer kijken naar het financieel en sociaal rendement.

Download de productsheet »


Wat kan er beter

Corporaties die willen weten wat er binnen de eigen organisatie goed gaat en wat beter kan, bieden we een audit (SCOPE) aan. We garanderen dat met de aangedragen adviezen de kosten voor onze audit in een veelvoud terugverdiend worden. Benieuwd naar de prestaties van jouw corporatie? Neem dan gerust contact op.

Jaco Baven

Wil je vrijblijvend advies?

Jaco Baven
directeur

Meer dan 100 woningcorporaties zijn

door ons gebenchmarkt op het vlak van financieel en sociaal rendement

Lees meer

Nieuws

Interview
2017-11-27 00:00:00

AlleeWonen: ‘We hebben nu meer grip op ons huurincasso-proces’

Hoge huurachterstanden en veel uitzettingen van huurders. Corporatie AlleeWonen kreeg al enige tijd geen grip op haar huurincasso-resultaten. Met de hulp van Cannock Chase is dit probleem verholpen. De corporatie spreekt van ‘hele goede resultaten’ en deelt graag haar ervaringen.


Lees meer

Nieuws
2017-10-02 00:00:00

Rijksbegroting 2018: gevolgen voor huurders

Het kabinet presenteerde dinsdag 19 september de Rijksbegroting voor 2018. De verhuurdersheffing wordt opnieuw verhoogd, hetgeen volgens Aedes en de Woonbond tot grotere betaalproblemen voor huurders kan leiden. 


Lees meer

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Neem contact op met Jaco Baven via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cannock Chase maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Sluiten