Woningcorporaties

Elke woningcorporatie gruwt van huurachterstanden en ontruimingsprocedures. Wij zorgen voor meer grip op het huurincassoproces én voorkomen dat huurders (verder) in de problemen komen.

Direct contact

Maak nu meteen een afspraak met één van onze adviseurs.

AFSPRAAK MAKEN
    088 11 68 100
Gesprek met adviseur
Blijf op de hoogte
Volg ons op LinkedIn
Branche

Meer incasseren én huurders helpen

Woningcorporaties weten Cannock Chase al jaren te vinden. Logisch, wij weten in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk huren voor corporaties binnen te halen. Los van ons financieel rendement, scoren we vooral met ons sociaal rendement. Dit vinden wijzelf het belangrijkste aspect van het huurincassoproces. De nadruk ligt bij ons dan ook op de minnelijke fase. Dat betekent dat wij altijd de overdracht naar de deurwaardersfase en een uiteindelijke rechtsgang proberen te voorkomen. Dit leidt via onze aanpak altijd tot een beter financieel en sociaal resultaat.

Diensten voor wooncorporaties

  • Advies (SCOPE)
  • Project Van papier naar digitaal
  • Benchmark huurincasso
  • Co- en outsourcing
  • Extern minnelijk incassotraject
  • Extern gerechtelijk traject via onze zusteronderneming Van Arkel Gerechtsdeurwaarders
  • Detachering
  • Huisbezoeken
  • Training & opleiding

Waardering

Onze meerwaarde zit in onze systemen, onze mensen en middelen. We investeren hier constant in. Met trainingen en opleidingen, maar ook door het inzetten van nieuwe, eigentijdse communicatiemiddelen. Huurders benaderen we bijvoorbeeld multichannel.

Met onze service calls over storno’s of verlate huurbetalingen zorgen we voor een geoptimaliseerde kasstroom en voorkomen we onnodige hoge kosten bij de huurder. En om financiële problemen in de toekomst te voorkomen, bieden we huurders budgetondersteuning en trainingen als ‘Weet wat je besteedt’ aan. Huurders hebben veel waardering voor onze dienstverlening die we uit naam van woningcorporaties uitvoeren.

Advies en (tijdelijke) ondersteuning

Door het huurincassotraject (deels) over te nemen, helpen we woningcorporaties sneller aan meer huurgelden. Woningcorporaties kunnen ook bij ons terecht voor advies (SCOPE) of tijdelijke ondersteuning middels detachering. We garanderen in ieder geval altijd continuïteit en resultaten.

Benchmark Huurincasso

Wie het huurincassobeleid wil verbeteren, zal willen weten hoe de eigen woningcorporatie presteert ten opzichte van andere corporaties met vergelijkbare omvang en woningcorporaties in de regio. Cannock Chase heeft een Benchmark Huurincasso ontwikkeld en helpt corporaties die willen weten wat ze kunnen verbeteren en welke ambities daarbij realistisch zijn.


Productsheet benchmark huurincasso

Meer over de benchmark

We hebben een speciale productsheet 'Benchmark Huurincasso' voor je samengesteld. Hierin lees je meer over onze jaarlijkse Benchmark Huurincasso, waarin wij onder meer kijken naar het financieel en sociaal rendement.

Download de productsheet »Wat kan er beter

Corporaties die willen weten wat er binnen de eigen organisatie goed gaat en wat beter kan, bieden we een audit (SCOPE) aan. We garanderen dat met de aangedragen adviezen de kosten voor onze audit in een veelvoud terugverdiend worden. Benieuwd naar de prestaties van jouw corporatie? Neem dan gerust contact op.

Jaco Baven

Wil je vrijblijvend advies?

Jaco Baven
directeur

Gerelateerde diensten

Huurincasso

Het traject van huurincasso optimaliseren? Dan is het goed om te weten hoe jouw organisatie het doet ten opzichte van andere woningcorporaties.

Lees meer

Service calls

Last van slecht betalende klanten? Laat ons je klant dan eens benaderen. Wij zijn niet alleen uiterst ervaren en bedreven in de communicatie met debiteuren, we zijn ook compleet ingericht om service calls uit te voeren.

Lees meer

Minnelijke en juridische incasso

Onbetaalde facturen zetten een klantrelatie onder druk. Wij doen er alles aan om snel en daadkrachtig te incasseren, maar denken wel mee. Want zo kunnen we klanten behouden.

Lees meer

Huisbezoeken

Als enige incasso-organisatie in Nederland hebben we een eigen buitendienst met landelijke dekking voor debiteurenbezoeken. Ervaren specialisten die weten hoe om te gaan met wanbetalers.

Lees meer

Klantacceptatie

Je wilt het risico op wanbetalers verkleinen? Zorg dan dat je weet of je een klant zorgeloos kunt accepteren. Of dat gepaste maatregelen nodig zijn.

Lees meer

Audit (SCOPE) en benchmarks

Zou het niet fijn zijn als de prestaties van je organisatie eens onder de loep worden genomen? En dat alle verbeterpunten in zicht komen?

Lees meer

Schuldbewaking / herincasso

Een gerichte actie op het juiste moment. En zo een openstaande vordering alsnog betaald krijgen. Dat is ons doel bij schuldbewaking.

Lees meer

Detachering

Op zoek naar tijdelijke professionals die het credit management proces kunnen optimaliseren? Wij hebben ervaren deskundigen in huis die direct inzetbaar zijn.

Lees meer

Training & opleiding

Zwemmen leer je in een zwembad. Fietsen op een fiets. Credit management leer je dus bij dé credit management organisatie van Nederland.

Lees meer

Koop / bevoorschotting

Stop met onevenredig veel tijd steken in (oude) vorderingen. Met koop of bevoorschotting zijn schulden direct uit de boeken. En heb je direct cash in handen.

Lees meer

Bekijk alle diensten

We geven professioneel advies over het complete credit management proces, zodat je met een geoliede uitvoering verder kunt en betere resultaten boekt tegen lagere kosten.

Bekijk al onze diensten

Meer dan 100 woningcorporaties zijn

door ons gebenchmarkt op het vlak van financieel en sociaal rendement

Lees meer

Nieuws

Nieuws
2017-03-10 00:00:00

Een geslaagd seminar Huurincasso anno 2017!

Cannock Chase en X-PACT, een samenwerkingsverband tussen Cannock Chase en Tacstone, hielden op 9 maart hun tweede seminar: Huurincasso anno 2017. In de vestiging in Den Haag werden 32 huurincassoprofessionals van 21 woningcorporaties tijdens plenaire sessies en diverse break-outsessies meegenomen in de actualiteiten en trends op het gebied van huurincasso.

Lees meer

Blog
2017-02-06 00:00:00

Hoe beïnvloed je digitaal betaalgedrag?

Elroy Boers, wetenschapper

Online shoppen of een automatische incasso verstrekken zijn tegenwoordig alledaagse handelingen. Toch weigert nog steeds een kleine groep mensen digitaal betaalgedrag te adopteren. Waarom eigenlijk? Welke factoren zorgen ervoor dat zij vasthouden aan traditionele betaalwijzen? En hoe kun je deze groep beïnvloeden om toch de noodzakelijke overstap naar digitale betaalmethoden te maken nu de acceptgiro in 2019 verdwijnt?

Lees meer

Vul onderstaand formulier in

Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Neem contact op met Jaco Baven via
onderstaand formulier.


Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cannock Chase maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.
Sluiten